Artà

informació, opinió, comentaris, crítiques, seguim la vida d’Artà www.servicont.com
e

Corrupció urbanística a Artà? …Poc a poc comencen!!!

arta | 29 Novembre, 2006 22:25

L’altra dia parlàvem de corrupció i mira lo que s’ha destapat a Andratx.. A Artà PP i UM han tingut molt poques ocasions de governar, però ja hem vist que durant la batlia de Rafel Gili,  i després com a regidor d’urbanisme, han proliferat les construccions com mai havia passat, i la majoria d’elles començaven fora permís. Algunes ja feia més d’un any que feien obra i encara no tenien llicència municipal. Tot això s’ha tolerat, i dona la sensació que, de qualque manera,  s’està donant un tracte de favor als infractors. Per altre part és de domini públic que Rafel Gili, com a batle o com a regidor d’urbanisme ho te bo de fer donar llicències de paraula i no fer res per trobar els infractors urban´stics.Això és el principi, però que passarà si arriben a governar entre UM i PP? ,  acabarem com Andratx?

Moció dels Independents per evitar la construcció masiva

arta | 29 Novembre, 2006 15:28

Al plenari d’ahir Independents d’Artà presentaren una moció a la qual proposaven una sèrie de mesures de modificació de la normativa urbanística per tal d’evitar que es continui construint d’una manera tan intensiva al municipi d’Artà i especialment a la Colònia de Sant Pere. Entre les mesures d’aplicació immediata es proposava la rebaixa del número de vivendes permeses a cada solar i  a més termini una revisió a fons de les Normes de Planejament per rebaixar capacitats edificatòrias.

També s’instava a la ràpida aprovació del catàleg de patrimoni a protegir i del catàleg de camins públics, que duen més de dos anys paralitzats.

Les propostes foren aprovades. Serà qüestió de vetl·lar per la seva aplicació immediata.

Més sobre el fòrum

arta | 27 Novembre, 2006 11:22

Sembla que el motiu donat per acabar amb el fòrum de Sa Colònia va ser un informe de la Universitat encarregat per l'Ajuntament en el qual es deia que el fòrum estava polititzat i que hi havia escasa participació. Seria important conèixer l'informe, si podem aconseguir-lo el divulgarem.

El Forum de la Colònia de Sant Pere s'ha acabat

arta | 25 Novembre, 2006 21:46

vista de la colonia des de Ca's Català
 

El Fòrum era una bona idea i, a llarg termini, hagués pogut arribar a ser una eina molt adequada per incentivar la participació dels Coloniers i la gent que passa temporades a la Colònia. 

Però el Fòrum va néixer viciat i manipulat per servir els interessos polítics de EU-Els Verds i UM, el Fòrum es va tudar per la gestió partidista d’uns il·luminats irresponsables que el volgueren convertir en una arma contra els seus adversaris polítics, però un instrument de participació com el Fòrum no pot ser un arma, ha de ser una eina, una eina de tots per treballar per la millora real de tota la població.

La llàstima és la gent que es va entusiasmar i va treballar sincerament en aquesta iniciativa i que ara se sent estafada i la constatació que aquesta gent quedarà cremada i escalivada per molt de temps i que serà difícil, a curt termini, tornar a posar en marxa aquesta iniciativa.

 

Assumirà les responsabilitats polítiques que li corresponen per aquesta nefasta gestió el regidor Julen Adrian?

PP i UM, corrupció i panxes agraides, Ara també a Artà

arta | 20 Novembre, 2006 23:10

Els indícis que l'única motivació dels polítics de PP i UM és poder tenir el poder per aconseguir privilegis i obtenir beneficis econòmics personals van aflorant per tot arreu. Aquests beneficis a vegades son clarament fruit de la corrupció, en forma de cobrament de comissions per favors polítics, estan esclatant casos per tot arreu: Montuiri, Santa Margalida... En altres casos això no s'ha descobert encara o, encara que sigui de domini públic, no es troben proves per arribar als jutjats.

Però hi ha una altra forma més "legal" de beneficiar-se a costa dels nostres diners: és la concessió de beneficis econòmics i feines molt ben pagades als politics o membres dels seus partits o els seus familiars. A Artà començam a tenir bons exemples d'això:

Per part del PP Tolo Palmer, el regidor i candidat a batle del PP, ha estat "premiat" amb el càrrec de gerent de les finques públiques del Parc de LLevant, un bon sou per una gestió nefasta i en base a un desconeixement total de la tasca encomenada. Concha Moragues Regidora del PP va ser nomenada per un càrrec dins la Conselleria de Turisme sense que hagim sabut mai per quins mèrits ni la feina que fa, Pep Navarro l'altra regidor del PP sembla que ha pogut llogar un local a un bon preu com a seu del Consorci de Finques Públiques, un local que no s'havia de mester per res.
Per part d'UM, Rafel Gili, l'anterior batle i actual regidor, s'ha assegurat un bon sou de l'Ajuntament, sense que la seva feina se vegi per enlloc més que per dins els cafès a veure si pesca qualque vot.  Però en Rafel també ha col·locat un fill a la Direcció Insular d'Esports i obtingut bons contractes com a monitor de ball per part de la UM_Conection del Consell. El concesionari de Radio Artà Municipal, que ha mostrat un servilisme total cap a UM, reb a canvi una substanciosa subvenció mensual i la seva filla també està col·locada al Consell. En Miquel Sarassate significat membre convers d'UM s'ha convertit en una espècie d'escultor del règim al qual s'encarreguen a gran escala escultures per omplir rodones de tota mena.

Això és de lo que parla el poble, però ben segur que n'hi ha més. Si en sabeu alguna no dubteu d'afegir comentaris, o de contar-mos-la per publicar-les en aquest bloc.

 

Que passa a Artà?

arta | 18 Novembre, 2006 22:47

Flota a l'ambient la incòmoda sensació que Artà ha entrat en una fase d'estancament, que hi ha un desencís, una certa tristor que s'escampa per tots els àmbits del poble, veiem amb estupefacció un ajuntament atrofiat, amb una batlessa absent que no lidera res, que sembla desinteresada, que no fa la feina que ha de fer. La batlia de Rafel Gili va ser un gran buit d'idees i va obrir la porta a l'especulació urbanística a l'enxufisme i a la irresponsabilitat. Semblava que el canvi es notaria, però no ha estat així, no s'està fent res per redreçar el rumb. Des d'aquest bloc volem oferir una plataforma per donar pas a les idees a les informacions i les opinions que puguin començar a tornar mobilitzar el poble, a recuperar aquest Artà Actiu, aquest Artà inquiet que haviem conegut, a rellançar Artà i tornar el protagonisme als artanencs.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb