Artà

informació, opinió, comentaris, crítiques, seguim la vida d’Artà www.servicont.com
e

Una Sentència obliga a atorgar les llicències al Molí d'en Regalat

arta | 31 Gener, 2007 18:23

El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha donat via lliure a la construcció de 18 habitatges a la zona del Molí d'en Regalat a la Colònia de Sant Pere al·legant que els solars són urbans. El jutge, així, declara nul l'acord plenari de març de 2002, en què s'acordà l'elaboració d'un pla de reforma interior que suspenia llicències per construir noves edificacions a unes illetes cadastrals, després de modificacions a les Normes Subsidiàries.

Aquesta sentència suposa un fort entrebanc a les tesis proteccionistes que defensaren, al seu moment, els grups progressistes que governaven l'ajuntament i fa perillar la possibilitat de preservar aquesta zona d'alt valor paissatgístic.

Veure notícia a Diari de Balears

Miquel Alzamora es reincorpora a la Selecció Espanyola de Ciclisme

arta | 30 Gener, 2007 17:04

Miquel Alzamora és campió del mon de ciclisme en pista en la modalitat d'americana i campió d'Espanya en la modalitat d'scratch 

 El ciclista artanenc Miquel Alzamora, s'ha tornat vestir amb el maillot de la Selecció Espanyola de Ciclisme, després de superar una greu lesió ocasionada per una caiguda al campionat d'Europa de Ballerup.

Miquel entrenarà a partir d'avui al nou velòdrom de Sant Ferran a Palma, per preparar el proper Campionat del Mon de Ciclisme en Pista que es celebra a la nostra Illa a finals de març. 

Miquel Alzamora és el més destacat dels ciclistes d'Artà, ja que ha estat campió mundial d'americana l'any 1997 i ha participat a nombroses finals de campionats del mon i a les Olimpiades de Sidney i Atenes. Un dels mes recents guardons el va guanyar l'any passat en proclamar-se campió d'Espanya en l'especiaslitat d'Scratch. 

Miquel Alzamora en el moment de guanyar el Campionat d'Espanya d'Scratch de 2006 
 

Les Normes Subsidiàries i el Catàleg d'Immobles aniran a aprovació inicial

arta | 28 Gener, 2007 10:10

 

La reactivació de la planificació urbanística, que duia dos anys paralitzada, es va produir després d'una moció del Independents d'Artà que sol·licitava la immediata aprovació de la normativa, davant el desgavell urbanístic imperant. Els acords derivats d'aquesta moció començaran a materialitzar-se amb l'aprovació inicial de la modificació de les Normes Subsidiàries de Planejament Urbanístic i el Catàleg de Bens Immobles d'Artà, previstes al plenari del proper dimarts 30 de gener.

L'aprovació inicial és un primer pas de tràmit, per tal que el planejament pugui ser posat a exposició pública i iniciar la seva tramitació a altres instàncies.

El que permet l'aprovació inicial és la suspensió de llicències en tot allò que podria desvirtuar el futur planejament, esperam que l'ajuntament no perdi aquesta oportunitat per posar fre de manera immediata a les amenaces que actualment posen en perill el patrimoni i el paisatge urbà del nostre municipi.

L'Institut d'Artà contra la Conselleria d'Educació

arta | 27 Gener, 2007 13:56

 

 Els alumnes de L'institut Llorenç Garcias Font d'Artà dugueren a terme ahir una manifestació per protestar contra les molèsties i la desatenció que venen patint tot el curs per part de la Conselleria d'Educació del Govern de les Illes Balears. Alumnes, claustre de professors i direcció del centre han mostrat la seva indignació per la mala planificació i gestió de les obres de reforma i pel deficient manteniment de les instal·lacions i la marginació que pateix el centre per part de les autoritats autonòmiques. El fet que aquest dies tan freds no hagin pogut tenir calefacció ha acabat la paciència dels estudiants que, finalment, han sortit al carrer armats de pancartas i cridant les seves reivindicacións: «No a la fredor, volem calefacció!»; «Què volem?: una conselleria digna»; «Som estudiants, no esquimals».

Més informació a Diari de Balears, Ultima Hora i El Mundo

Perquè l’Ajuntament va malvendre l’antic teatre ?

arta | 26 Gener, 2007 20:26

Aquest equip de govern, en comptes de realitzar inversions i millores pel poble, s’ha dedicat a vendre les propietats municipals, una política, per ella mateixa, qüestionable, però, per afegitó, sembla que ho ha fet amb molt males condicions i que els que han realitzat un gran negoci són els que les han comprades. Una informació casual que ens ha arribat fa pensar que no se va fer res per aconseguir molts més diners dels que es van cobrar per l’antic teatre, i fer alguna cosa, en aquest cas, volia dir, simplement, oferir-lo als veïnats, cosa que qualsevol faria amb una propietat seva.

Sentit sense voler a dins un cafè:

“Te dic que ho se d’ell, es senyor de Can Solivelles va pagar el doble de lo que havien pagat a s’Ajuntament, te dic que, aquest Cirera, mos va prendre be es pel, no ho hagués fet no amb un solar seu, però com que era des poble... Si, si, com aquell que diu, el van regalar a un que abans era soci d’es Batle i llavors resulta que, un mes o dos desprès, ja l’ha venut pel doble del que en va pagar, i fitxa’t que l’ha venut a n’es veïnat de més  a prop... Que no trobes que aquest negoci l’hagués pogut fer l’Ajuntament... però clar no miren pel poble no, s’estimen més engreixar ses seves butxaques...”

Rubianes presenta "Lorca eran Todos" al Teatre d'Artà

arta | 26 Gener, 2007 16:40

 

 

 El proper 4 de febrer a Artà podrem gaudir d'un espectacle teatral de gran intensitat, es tracta de l'obra dirigida per Pepe Rubianes "Lorca Eran Todos" que el Partit Popular de Madrid va tractar de boicotejar quan s'havia de presentar a n'aquesta ciutat.

 Lorca eran Todosés un homenatge a la figura del gran poeta i a tots els demòcrates que, com ell, van ser assassinats a la guerra civil.

Es tracta d’un documental escènic entorn als darrers dies de Federico García Lorca basat en textos d’Agustín Perón, Ian Gibson, Eduardo Molina fajardo y José Luís Vila Sanjuán, historiadors que han treballat el misteri de la mort del poeta i aportat una mica de llum sobre aquelles dates tan funestes que van tallar la vida d’un dels poetes més universals de la llengua castellana.

Deu actors i una ballarina donen vida als diferents personatges del “via crucis” lorquià entre el 13 de juliol  i el 19 d’agost de 1936 en que es va produïr la detenció i posterior assassinat del poeta.

 

Artà té 200 persones en atur

arta | 25 Gener, 2007 18:18

D'acord amb les darreres dades estadístiques, al municipi d'Artà hi ha actualment un total de 200 persones en atur, d'aquestes 115 són dones i 37 són estrangers, Artà segueix la tendència general de Mallorca on al darrer any s'ha produït un lleuger descens de l'atur.

Podeu ampliar la informació a Diario de Mallorca.

Mes proves de corrupció del PP, les "Cintes" de Santa Margalida

arta | 24 Gener, 2007 19:22

A Santa Margalida, municipi veí d'Artà han esclatat diversos escandols que esquitxen el Batle del Partit Popular d'aquest poble. Els Independents de Santa Margalida han publicat a la seva web les proves d'un d'aquests casos de corrupció l'anomenat cas "Cintes", en el qual es pot escoltar la gravació d'una conversa del batle en la qual es comprova el cobrament de 6.000 € de comissions. Pel seu interés la reproduïm aquí.

 


 

Antoni Butler va fer 3.885 cançons repartides en 28 arguments

arta | 24 Gener, 2007 16:27

La columna Llengua de Glosador de l'Ultima Hora d'avui parla de l'Argument d'Artà, Miquel Sbert i Garau, el seu autor, ens dona aquestes dades sobre la producció del nostre més prolífic argumentaire, que en vourer-les així reialment impresionen, us recomanam la lectura de les "tissorades" que aporten altres dades curioses sobre l'Argument que, en cita de don Antoni Gili, el defineix així:

"és una petita narració  o crònica local posada en vers per un glosador que, amb molt d'enginy , ens conta alguns dels fets més importants succeïts en el nostre poble durant l'any (....) ha de ser un reflex fidel de la veritat ocorreguda. Altrament tothom, en témer-se'n el rebutjari" (Antoni Gili, Sant Antoni Abat, festa popular d'Artà, 1992).

 Des de la mort de l'argumentaire Antoni Ginard Cantó (Butler) el relleu ha estat agafat per la seva filla, Joana Ginard Brunet, que enguany per segon any consecutiu ha glossat l'Argument de Sant Antoni d'Artà.

Perill al Parc Infantil

arta | 23 Gener, 2007 17:02

 

parctren

Els nis i nines que juguen al parc infantil de Can Marin, enfront de l'Estació, estan exposats a un perill mortal des de fa molt de temps per la desidia dels responsables municipals. La reixa que protegeix el parc del sobam que hi ha cap al carrer Costa i Llobera, esta rompuda a causa de la caiguda d'una branca d'un pi fa més d'un mes, i els infants poden precipitar-se al buit sense cap defensa. Aquest fet ja va ser denunciat fa deu dies al darrer número de la revista Bellpuig i ni així hi ha hagut cap tipus d'actuació per part de l'Ajuntament. Reialment és una mostra, no sols d'incompetència, si no de greu irresponsabilitat, ja que posa en perill la població que més protecció necessita.

 

Sant Antoni a la Colònia de Sant Pere

arta | 20 Gener, 2007 10:13

Aquest cap de setmana, La Colònia de Sant Pere celebra la festa de Sant Antoni.

Avui, dissabte, a les 10 del matí s'inicia l'acapta pel poble, encapçalada per l'obreria i acompanyada per la colla de dimonis coloniers, la Banda de Música d'Artà i els tamborers del Col·legi Sant Salvador. Els dimonis realitzen els seus balls a les cantonades i encalcen els atl·lots i nines amb les seves canyes, fabricades tradicionalment a partir d'atzavares seques.

A les 7 de la tarda es celebren les completes a l'Església de Sant Pere i posteriorment es procedeix a l'encesa dels foguerons que són visitats per l'obreria i la colla de dimonis que continuen ballant vora les flames acompanyats per la música de la banda. La vesprada continua entre torrades glosades i càntics alegrades per qualque glop de vi o de mesclat.

Demà diumenge, a partir de les 10:30 comença la cavalcada a la qual desfilen bisties muntades, carros i cabriols i carroces que posteriorment seran beneides. Acabada la volta es celebra l'ofici de Sant Antoni .

Jaume Guiscafré coautor de l'edició crítica de les Rondaies de A M Alcover

arta | 19 Gener, 2007 16:48

Jaume Guiscafre Danús, el filòleg artanenc, és el responsable, juntament amb el professor Josep A. Grimalt de l'edició crítica de l'Aplec de Rondaies Mallorquines d'En Jordi d'es Racó d'Antoni Maria Alcover. Aquests dies s'ha editat per part de l'Editorial Moll, el quart volum d'aquesta magna obra i la segona edició del primer volum.

Jaume Guiscafré és Doctor en Filologia Catalana i professor de la UIB. La seva tesi doctoral versà sobre l'obra rondallística de Marian Aguiló, amic i mestre d'Antoni Maria Alcover.

Podeu amplñiar la informació sobre aquesta notícia a Bellver (suplement de Diari de Mallorca)

ellaç recomanat: Biblioteca Virtual de les rondaies mallorquines

s'anuncia l'inici de la renovació de les xarxes d'aigua i clavegueram

arta | 19 Gener, 2007 14:14

Segons anuncia Ultima Hora, a finals de febrer s'iniciaran les obres de renovació de les xarxes d'aigua i clavegueram del nucli d'Artà. L'empresa adjuticatària és Melchor Mascaró que inciarà la feina pel carrer de Son Servera.

Aquest projecte inicialment preveia també el soterrament de la xarxa elèctrica, de gas ciutat i de comunicacions, iniciatives que, finalment, s'han retallat, és una vertadera llàstima, perque amb les molèsties y la despesa que suposa haver d'obrir tots els carrers del poble no s'aprofiti per soterrar totes les infraestructures.

Desaprofitar aquesta ocasió és una enorme manca de visió de futur que deixarà el poble d'Artà endarrerit, és fer, en ple segle XXI, una obra del segle XIX.

"UM ha enganat als que fan feina pel fogueró" (comentari rebut)

arta | 18 Gener, 2007 18:17

Presentam en format article, per tal de destacar-lo, el que és un comentari a l'Article titulat "Intenta Unió Mallorquina polititzar Sant Antoni?", ja que consideram que defensa justament a les moltes persones que, de forma totalment altruista, participen en el fogaró que s'esmentava a aquest article.

Aquest comentari ha estat enviat avui al bloc signat per "Santantonier" i diu el següent: 

Crec que a n'aquest fogaró hi ha molta gent que hi participa de bona fe i que fa molta feina per no res, simplement per fer millor la festa. La pena és que UM s'aprofiti d'aquestes persones de bona voluntat i que en realitat aprofiti l'excusa del fogaró com una tapadora per aconseguir subvencions que li serveixen per finançar-se i poder duu a terme actuacions populistes per mirar de comprar vots. Això és lo lleig aquest voler-se aprofitar de Unió Mallorquina i el descaro del repartiment indecent de subvencions que fa el Consell, pel simple fet de ser dels seus.

Sant Antoni, Una Cavalcada molt animada

arta | 17 Gener, 2007 16:50

La festa d'aquest matí, tant la Cavalcada,com les Beneïdes, com l'Ofici, com la cantada de l'Argument han estat molt animats i participats. Ahir vespre les Completes van esser concurridíssimes i els foguerons també tingueren molta gent i en alguns d'ells, com el de la Placeta del Marxando, no es va parar de cantar en tota la nit.

Aqui podeu veure una escapada de cavalls, des de la placeta del Marxando cap a la Plaça de l'Ajuntament a la cavalcada d'aquest matí.

 


 

1 2 3  Següent»
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb