Artà

informació, opinió, comentaris, crítiques, seguim la vida d’Artà www.servicont.com
e

UM amaga l'auditoria que confirma l'actuació impecable del Independents

arta | 24 Febrer, 2007 21:22

Un cop més es demostra que UM despilfarra els diners dels artanencs per servir els seus interesos. L'auditoria que va costar més de 30.000 euros, tenia l'únic objectiu de desacreditar els Independents, ara, que ha demostrat tot el contrari, que l'actuació dels independents va ser totalment correcta, intenten amagar-la. mentrestant els diners ja estan tudats i les acusacions gratuïtes van ser llançades, el mínim que podrien fer seria reconeixer el seu error i demanar perdó.

més informació 

La renovació de la xarxa d'Artà: Molta església i pocs perdons

arta | 23 Febrer, 2007 22:38

xarxa aigua arta
Veure el gran moviment de terres i la destrucció total dels carrers que suposa l’obra per la renovació de les xarxes d’aigua i clavegueram, reafirma a pensar que és una vertadera llàstima que tot això només sigui per enterrar dos tristos tubs, un d’aigües brutes i l’altre d’aigües netes, i que a n’aquestes altures del segle XXI no s’aprofiti per enterrar totes les infrastructures que el poble necessitarà en el futur: gas, electricitat comunicacions… Sembla mentida que un ajuntament pugui deixar passar aquesta oportunitat, i s’hauria d’exigir que el Consell e Mallorca subvencionés aquesta vertadera dotació infrastructures com una aposta de futur que Artà se mereix i no conformar-se amb una subvenció de mínims.

Un nou refugi a Sa Duaia

arta | 23 Febrer, 2007 21:58

La Conselleria de Medi Ambient ha anunciat l'obertura d'una sèrie de nous refugis a les finques públiques de les Illes Balears entre els quals es troba el de Sa Duaia que comptarà amb 8 places i suposarà una inversió de 66.000 €.

ampliar notícia a "Diario de Mallorca"
 

Manifestació contra la destrucció de Mallorca

arta | 23 Febrer, 2007 21:33

 

 La Plataforma Salvem Mallorca i el GOB han anunciat avui la convocatòria d’una manifestació per al dissabte 17 de març a les 18 hores a la Plaça d’Espanya. El lema de l’acte serà Prou destrucció, Salvem Mallorca. La Plataforma ha recordat la manifestació de 14 de febrer de 2004, que va mobilitzar més de 50.000 persones per demanar als governants una rectificació de la seva política territorial. Una rectificació que no va ser atesa. El GOB planteja una nova oportunitat per fer sentir la veu dels ciutadans reclamant un fre a la destrucció de Mallorca. Per a la Plataforma no es tracta de manifestar el desacord amb un projecte concret, sinó contra un model de destrucció generalitzada que afecta tota la illa.

 

 (Segueix)

Signa la campanya Kelme m'ha perdut com a client, per la llibertat d'expressió.

arta | 11 Febrer, 2007 15:19

 

 L'empresa Kelme ha rescindit el contracte amb el futbolista Oleguer Presas, a causa de la publicació de l'article La bona fe.

No discutim el dret de Kelme de decidir sobre aquest tema. Però com a consumidors també tenim dret de decidir. Per això volem fer saber a Kelme que mai més no comprarem els seus productes.

Si vols adherir-te a la campanya iniciada per VilaWeb en defensa de la llibertat d'expresió  pots entrar a n'aquesta pàgina: http://web.partal.cat/oleguer/

 

Ha mort als 103 anys Francisca Moreno, la dona més vella d'Artà

arta | 11 Febrer, 2007 14:24

La nit de dissabte va morir, a l'edat de 103 anys, Francisca Moreno López que, en aquest moments, era la persona més vella del municipi d'Artà, Francisquita, com popularment era coneguda per amics i companys de la Residència de Persones Majors,  va ser una de les primeres persones que va accedir als serveis de  la Residència des de la seva inauguració  i fins al darrer moment ha mantingut la seva simpatia i el seu bon humor que l'han feta una persona molt estimada i respectada entre el personal i els residents.

“Pedres i Troncs”, exposició de Pep Danús a S'Estació d’Artà

arta | 06 Febrer, 2007 22:29

Pep Danús ha resistit la tentació de retocar allò que la natura ja ha creat bell, conscient que res es pot afegir al que l’aigua, el sol, l’erosió i el pas del temps han esculpit sobre les pedres i els troncs, es limita a recollir-los durant les seves aixides i excursions per la muntanya i, ara, simplement, els ajunta i ens els mostra.

Pot ser aquesta és la més primigènia manifestació de l’art, molt abans de les pintures rupestres o les venus magdalenianes, l’home que tresca per caçar o per buscar refugi, comença a fitxar-se en la bellesa, i intenta copsar-la, a partir d’aquí esdevindrà més humà.

Es d’agraïr a n’en Pep aquesta lliçó de senzillesa, d’humilitat, ell no vol cap mèrit, simplement compartir la bellesa que  ha  descobert a les muntanyes i posar-la davant els nostres ulls, enllumenada a una sala d’exposicions, perquè, com ell, poguem gaudir-ne.

La mostra va ser inaugurada dissabte dia 3 i podrà visitar-se fins dia 15 de febrer. L'horari és de 10 a 14 h i de 18:30 a 20 h entre setmana i de 18:30 a 20 H els dissabtes i diumenges.

Joan Servera, "Peix", exposa la seva obra recent a Manacor

arta | 04 Febrer, 2007 20:08

 

 

 El pintor artanenc Joan Servera, (Peix), va inaugurar dia 2 de febrer amb el títol "Un segon de Llum" una exposició a la Sala d'Exposicions del Complex S'Estació, de Manacor. L'exposició restarà oberta al públic fins el proper 24 de març i es podrà visitar de dilluns a dissabte entre les 17 i les 21 hores.
Joan Servera ja té darrera seu una llarga trajectòria artística i una bona projecció dins el món de la pintura mallorquina, ha realitzat nombroses exposicions, tant a nivell individual com col·lectiu, i ha rebut diversos premis en certàmens de prestigi, el més recent, el primer premi obtingut al Certamen de Pintura Jove de la Fundació Barceló  de 2006.

Antoni Riera, president del Centre de Recerca Econòmica, dirigirà un col·loqui sobre Economia i Sostenibilitat a Artà

arta | 04 Febrer, 2007 19:27

 Antoni Riera, president del Centre de Recerca Econòmica, dirigirà una xerrada-col·loqui sobre 
"Economia i Sostenibilitat",  el proper dia 7 de febrer, dimecres, a les 20:30 h.
a la sala d'actes de la Residència de Persones Majors.

Antoni Riera és Doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials i professor titular del Departament d’Economia Aplicada de la Universitat de les Illes Balears. Ha estat guardonat amb el Premi Extraordinari de Doctorat i amb el VII Premi Catalunya d’Economia atorgat per la Societat Catalana d'Economia. Actualment és un dels més respectats experts de les Illes Balears pel que fa a la relació entre economia i mediambient.

El Centre de Recerca Econòmica (CRE), creat el 2001 per la UIB i "Sa Nostra", es dedica a la investigació en economia aplicada en els camps del turisme i del medi ambient, amb clara vocació interdisciplinar.

Aquest col·loqui ha estat organitzat per Independents d'Artà (UIA) en col·laboració amb el Centre de Recerca Econòmica 

 

L’Escola de Música d’Artà amplia la seva oferta.

arta | 04 Febrer, 2007 11:36


Bartomeu Ginard Palou és el Director de l’Escola de Música, de la Banda i de l’Orfeó Artanenc

  L’Escola de Música d’Artà és, des de fa molts d’anys, un dels referents culturals del nostre municipi. Gràcies a la tasca de l’Escola la joventut d’Artà ha tingut l’oportunitat de comptar amb estudis musicals de contrastada qualitat i ha estat la cantera per a construir una magnífica Banda de Música, diverses corals i l’embrió de grups musicals de diverses tendències, que van des de xeremiers a bandes de rock. De les seves aules han sortit molts alumnes que ara tenen la música com a professió, be en la vessant artística com en la docència musical, tant és així que un bon grapat dels actuals professors de l’Escola han sortit de les seves pròpies aules.

Un dels principals secrets de l’èxit  de la nostra escola de música ha estat  l’entusiasme i la dedicació del seu director Bartomeu Ginard que ha sabut compaginar la bona gestió amb la qualitat de l’ensenyament i s’ha sabut envoltar de bons col·laboradors com Maria Francisca Danús que han estès l’àmbit de l’escola a noves activitats.

Ara l’Escola dona una passa més i mitjançant el conveni signat amb Factoria de Músics la passada setmana, estendrà les seves activitats en el camp de la música moderna i podrà expedir titulacions en aquest sentit avalades per aquesta institució que col·labora amb el departament de Joventut del CdM.

 

Maria Francisca Danús és professora de l’Escola de Música i directora de la coral juvenil A Quatre Veus
 
Més informació a Diari de Balears 

Ara toca suspensió de llicències a Artà

arta | 03 Febrer, 2007 20:00

Al plenari de dia 30 el suport donat per Independents d'Artà va permetre aprovar inicialment les noves Normes Subsidiaries de Planajament d'Artà, (PP i EU hi votaren en contra). Era imprescindible duu a terme aquesta aprovació inicial perquè, de cap manera, es podia continuar amb l'actual situació de indefensió urbanística. Els Independents deixaren ben clar que el seu suport no volia dir que estassen d'acord amb molts dels continguts de l'actual versió, però aquestes coses se podran discutir i defensar durant la tramitació, la questió important és que aquesta comenci sense més dilacions.

Ara les Normes passaran a exposició pública i serà el moment en el qual, tant els grups polítics, com qualsevol particular, podran presentar al·legacions i propostes de canvis que, posteriorment, poden aprovar-se i fer canviar significativament el text ara presentat.

El que ha d'acompanyar de forma immediata a n'aquesta aprovació inicial és una suspenssió preventiva de llicències d'obra que impedeixi que se duguin a terme aquelles edificacions que aniríen en contra del futur planajament. Aquesta és una eina que pot emprar l'Ajuntament com mesura transitòria per frenar les agressions que està patint el nostre territori, i si ho pot fer ho ha de fer i ho ha de fer tot d'una sense esperar un dia més

Artanencs a la inauguració de la Capella de Miquel Barceló a la Catedral de Palma

arta | 02 Febrer, 2007 18:35

La Capella del Santíssim ha estat inaugurada avui a les 12 del migdia pels Reis d'Espanya. Alguns artanencs han estat convidats a l'acte per l'Artista Miquel Barceló i la visió en directe d'aquesta obra els ha semblat realment impressionant.

 

 

 

 

 

 

 

 

Miquel Barceló ja és Doctor Honoris causa de la UIB

arta | 01 Febrer, 2007 22:34

 

Miquel Barceló a la sortida de l'acte d'investidura treguent-se el barret per saludar els seus coneguts, a la seva dreta Mercè Gambús 
arxiu fotogràfic 
 
 Aquesta tarda Miquel Barceló ha estat investit com Doctor Honoris Causa per la Universitat de les Illes Balears, l'acte ha estat solemne i emotiu, amb uns discursos científics i apasionats de les padrines del nou Doctor, les professores Mercè Gambús i Caterina Cantarelles, i una intervencio interessant i preparada de Miquel Barceló combinada amb una projecció d'imatges, sons i música. Durant la seva intervenció Barceló ha esmentat les forces i passions que moven la seva producció artistica i les seves preocupacions vitals.
Miquel Barceló i Llorenç Huguet el Rector que va impulsar la idea d'oferir el doctorat a l'artista 
 

 

 

Miquel Barceló ha sembrat un garrover al campus de la UIB

arta | 01 Febrer, 2007 17:02

 

 

L'artista resident a Artà, que avui a les 19:00 serà investit Doctor Honoris Causa per la Universitat de les Illes Balears ha sembrat un garrover als Jardins del rectorat de la UIB, que serà l'arbre que serverà la seva memòria i recordarà la investidura. L'acte ha tingut lloc a les 17:30 amb presència del Rector la Doctora Caterina Cantarelles, l'Escriptor Biel Mesquida i nombrosos membres de la comunitat universitària,i ha estat profusament cobert pels mitjans de comunicació.

A continuació podeu veure un video del moment de la sembra

5 minuts de treva pel nostre Planeta

arta | 01 Febrer, 2007 09:47L'aliança per al planeta, agrupació d'associacions ambientals, fa una
crida senzilla a tots els ciutadans: 5 minuts de descans per al planeta.
Tots hem d'apagar els llums dia 1 de febrer de les19.55 a les 20.00 h.
No es tracta només d'estalviar 5 minuts d'electricitat aquest dia, sinó
de cridar l'atenció dels ciutadans, dels mitjans de comunicacions i
d'aquells que decideixen sobre la dilapidació de l'energia, i destacar
la urgència de passar a l'acció.
5 minuts de descans  per al planeta no és gaire temps, no costa res i
mostrarà als candidats polítics a les properes eleccions que el canvi
climàtic és un tema que ha de tenir pes en el debat polític.
Per què dia 1 de febrer? Aquest dia es publicarà a París el nou informe
del grup d'experts en canvi climàtic de les Nacions Unides.
Encara que aquest esdeveniment tindrà lloc en el país veí, no hem de
deixar passar aquesta ocasió per actuar contra la urgència de la
situació climàtica mundial.
 
Més Informació:

http://www.amisdelaterre.org/Participez-a-la-plus-grande.html
http://www.lalliance.fr/
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb