Artà

informació, opinió, comentaris, crítiques, seguim la vida d’Artà www.servicont.com
e

Intenta Unió Mallorquina polititzar Sant Antoni?

arta | 10 Gener, 2007 20:25

Pel poble corren insistents rumors que els organitzadors d’un determinat fogueró han rebut una subvenció de prop de 5.000 €, per fer matances i anar a “lo grande” sense que s’hagin de rascar les butxaques. Es diu que aquesta subvenció del Consell de Mallorca ha arribat per intervenció del President de UM d’Artà i de l’ex-Batle d’aquest partit.

Entre Artà i la Colònia es fan més de 100 foguerons i la gent es demana, perquè a un fogueró li han de donar quasi un milió de pessetes, quant sempre la festa ha estat espontània i tots els que organitzen foguerons o carrosses ho paguen de les seves butxaques i, de bon gust, i conviden a beure i a menjar a tots els que s’hi acosten, sense esperar res a canvi més que una bona cantada.

Un dels més antics seguidors de la festa deia l’altre dia:

“...Que la marquin  de blauet amb les segles d’UM a n’aquesta llangonissa subvencionada, perquè als que estimam de veres la festa, ben segur que mos feria mal si, per descuit, en mengéssim un poc.”

La veritat és que, si això és cert  aquesta subvenció suposa un insult a tots els que estimen la festa de Sant Antoni i a tot el poble d’Artà.

Sant Antoni és una festa que sabem que pertany a tots els artanencs i fins ara els grups polítics havien estat molt respectuosos i no havien volgut posar mai la ma a una cosa quasi be sagrada.

I això hauria de seguir sempre així, i ara, UM hauria d’anar ben alerta a rompre aquesta espècie de llei no escrita i no intentar, mitjançant subvencions, manipular el sentit de la festa.

 

Comentaris

Mecanisme

Re: Intenta Unió Mallorquina polititzar Sant Antoni?

Mecanisme | 11/01/2007, 15:57

El que és ben recert és que el foguerò en qüestió ha rebut en concepte de subvenció municipal per part de l'ajuntament d'Artà més de 500 € -exactament 502,32-. Idò que vos pareix el que fan amb el nostres imposts i amb el consentiment dels socialistes.

Santantonier

UM ha enganat als que fan feina pel fogueró

Santantonier | 18/01/2007, 18:11

Crec que a n'aquest fogaró hi ha molta gent que hi participa de bona fe i que fa molta feina per no res, simplement per fer millor la festa. La pena és que UM s'aprofiti d'aquestes persones de bona voluntat i que en realitat aprofiti l'excusa del fogaró com una tapadora per aconseguir subvencions que li serveixen per finançar-se i poder duu a terme actuacions populistes per mirar de comprar vots. Això és lo lleig aquest voler-se aprofitar de Unió Mallorquina i el descaro del repartiment indecent de subvencions que fa el Consell, pel simple fet de ser dels seus.

Margalida

Re: Intenta Unió Mallorquina polititzar Sant Antoni?

Margalida | 25/01/2007, 20:53

Crec que el grup de gent que hi fa feinaho fa de bona gana i estan constituïts com a una associació, tenen el mateix dret que les altres per rebre subvencions. A més no és l'unica festa que fan pel poble

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb